Godot

Godot

7 en 8 februari 2014
DRUNEN


Twee mannen wachten op Godot. Wie of wat Godot is? Niemand die het weet. Toch wachten de mannen. En blijven ze wachten. Wat is de reden waarom ze wachten? En waarom is deze Godot zo belangrijk?

Op een mooie lente dag in 2013 ontstond bij vier vrienden het idee om eenmalig een toneelstuk op te voeren. Zo zouden zij hun gezamenlijke passie voor theater kunnen combineren. Uitgaande van hun eigen kracht, creativiteit en humor werd gewerkt aan een bijzonder stuk. Het bekende en beruchte ‘Wachten op Godot’ van Samuel Beckett is herschreven door Steven Mulders en mede dankzij de andere drie heren vloeide daar een verrassende productie uit. Het innoverende concept reikte verder dan alleen het weekend van 7 en 8 februari 2014. Twee avonden speelde Derk, Sander, Steven en Timon in een uitverkocht Utopia de voorstelling ‘Toneelgroep de Hete Heren speelt: Godot’. In Drunen en omgeving was deze enerverende avond nog lang het onderwerp van gesprek. Het publiek was vol lof en sprak over uniek toneel op zeer hoog niveau.

Het verhaal startte al voor de zaal open ging. Het rondreizende gezelschap zou namelijk nog eenmaal terugkeren in hun Drunen. De plek waar het ooit allemaal begon. Nog één keer schitteren in Utopia voordat het doek definitief zou vallen voor deze productie. Echter viel het doek tot grote verbazing van een ieder midden in de voorstelling. De productieleider maakte zijn welgemeende excuses en verzekerde het publiek dat het verhaal van Godot snel hervat zou worden. Niets was minder waar, echter gingen de vier heren ieder op zoek naar hun eigen Godot. Het publiek werd meegesleept met diepgaande monologen en een verrassende solo. Het wachten ging verder en de tijd verstreek. Uiteindelijk kwam het kleine jongetje – een gastrol vertolkt door Lars de Werd – melden dat meneer Godot vandaag niet zou komen, maar dat hij er morgen zeker wel zou zijn.