Welkom in het Bos

Welkom in het Bos

8 en 9 februari 2019
‘S-HERTOGENBOSCH


Twee dames vluchten het bos in. Dora loopt weg van haar man Edward, Fannie gaat vriendin Dora achterna en staat haar bij in deze moeilijke tijd. Maar het is een groot eng bos. Honger en dorst liggen op de loer en ’s nachts klinken er rare geluiden. Tijdens hun zwerftocht komen ze een aantal merkwaardige karakters tegen, die allemaal op hun beurt (wanhopig) op zoek zijn naar iets en dat bij Fannie en Dora proberen te vinden. Maar hebben de dames daar wel een boodschap aan? En wat gebeurt er als Edward zijn weg naar het bos weet te vinden?


Alex van Warmerdam schreef meerdere toneelteksten en films, maar Welkom in het Bos zou zo maar eens zijn meest absurdistische stuk kunnen zijn. Dat wil niet zeggen dat het alleen maar lachen geblazen is. Absurdisme is zoveel meer. Onder de humor en de bijtende teksten zit een schrijnende waarheid, een kritiek op de moderne leefwijze. Want wat willen we nou eigenlijk? En wat is de zin van ons bestaan?

Misschien vindt u tijdens de voorstelling het antwoord wel, want:
Toneelgroep de Hete Heren heet u welkom in het bos!

Op 8 en 9 februari 2019 speelden De Hete Heren de voorstelling ‘Welkom in het Bos’, midden in het centrum van ‘s-Hertogenbosch. Twee avonden kon het publiek genieten van een absurdistisch stuk, waar de Toneelgroep zelf een prachtige vorm aan gegeven heeft. Met strakke witte tape op de vloer en een heerlijk simpel decor werd de suggestie van een bos gewekt. Dankzij het mooie lichtplan van Mulders en een wegwijzer zonder betekenis, werd elke scène een nieuwe locatie gesuggereerd.

Een avond waar het speelplezier van de spelers het publiek meesleepte in het warrige brein van Alex van Warmerdam. De hoofdrol werd vertolkt door Sander Kok, wie 10 verschillende rollen op zich nam en deze naadloos in elkaar deed overlopen. De twee dames, de rest van de cast, kregen vorm dankzij het mooie natuurlijke acteertalent van Sabine Maes en de getekende houding en gelaatsuitdrukkingen van Jeanne Ansems.

Al met al een ontzettend leuke avond voor iedereen, of het stuk nu begrepen werd of niet